Sirupe, ki jih uvrščamo v stopnjo A so pridelani na začetku žetve, ko je soka v drevesu največ, vendar vsebuje veliko sladkorja in manjšo količino mineralov. Barva sirupa je rahlo zlata z zelo blagim in nežnim okusom javorja. Sirup stopnje B se pridobiva v sredini žetve. Sirup je sladek, temnejši od stopnje A.
Sirup iz stopnje C je narejen v zadnji fazi žetve, ko je vreme toplejše. Je temno rjave barve z zapolnjenim okusom javorja z rahlo karameliziranim okusom. Je gostejši, manj sladek, a po sestavi najkvalitetnejši, saj vsebuje največ mikrohranil. Količinsko ga je v primerjavi s stopnjo A in B najmanj. Sirup stopnje C ima v primerjavi s sirupom stopnje A in B visoko vsebnost mineralov, kot so kalcij, cink, mangan in železo (2 x več kot stopnja A). Hkrati vsebuje manjšo količino fruktoze in glukoze kot sirup A in B stopnje.