MADAL BAL V PREHRANI
 

Sirup madal bal v prehrani

Sirup MADAL BAL je odlično sladilo. Zaradi visoke hranilne vrednosti in manjše kalorične vrednosti je odlična alternativa rafiniranemu belemu sladkorju ali umetnim sladilom. Lahko ga uporabljamo za sladkanje kave, pravega čaja ali sadnih čajev. Namesto energetskih napitkov si lahko na izletih, planinarjenju, kolesarskih turah in drugih športnih dejavnostih omislimo napitek iz sirupa MADAL BAL in limon. Tako bomo uživali naravni napitek ter telesu dovajali potrebno energijo in minerale. Sirup MADAL BAL lahko uporabimo za sladkanje polnozrnatih kosmičev, jogurta, palačink, vafljev, sadnih solat, sladoleda. Odličen je tudi pri pripravi sladic, kot so jabolčni zavitek, štruklji ter peciva.

RECEPTI:

Bananina krema
3 zrele banana
sok ½ limone
3 jedilne žlice sirupa MADAL BAL
2 navadna jogurta
150 g skute
sladka smetana
Vse skupaj zmešaj in postrezi s polnjenimi palačinkami.

Polnjene palačinke
Testo:
3 jajca, 3 jedilne žlice moke, ščepec soli, 300 ml mleka, 1 jedilna žlica masla, 1-2 jedilni žlici sirupa MADAL BAL.
Vse sestavine zmešaj in pusti stati 1 uro.  
Nadev:
2 jedilni žlici pomarančnega soka, 1 – 2 žlici rozin (sultana), 150 g skute, 2 žlici navadnega jogurta, 1 žlica limoninega soka, 4 žlice sirupa MADAL BAL, 100 g narezanih mandeljnov.
Vse sestavine zmešaj v mešalniku in z nadevom namaži palačinke. Postrezi jih skupaj z bananino kremo.

Odličen nadev za palačinke dobimo tudi, če zmešamo zmlete orehe s sirupom MADAL BAL. Nadevu lahko po želji dodamo sladko smetano.

Naravni drevesni sirup s sadnim Smoothijem

200 g svežega sadja, sok ½ limone, 200 ml mleka, 2 žlici sirupa MADAL BAL, 2 kepici vaniljevega sladoleda.
Vse skupaj zmešaj v mešalniku in serviraj z zdrobljenim ledom.

Kolač iz korenja in sirupa MADAL BAL

4 jajčni rumenjaki, 200 ml sirupa MADAL BAL, 200 g nastrganega korenja, sok limone, ščepec cimeta, 200 g mandeljnov, 80 g polnozrnate moke, 1 žlico kvasa v prahu, 4 jajčni beljaki, ščepec soli.
Zmešaj rumenjake in sirup. Počasi dodajaj še ostale sestavine, razen jajčnih beljakov in soli, ki jih posebej stepi v sneg in počasi dodajaj testu. Kolač peči v segreti pečici 45 minut pri 180 °C.

 
 
   ProVITA | Vilharjeva 27 | 6250 Ilirska Bistrica | tel: 05 714 18 20 | fax: 05 710 11 11